Co-creatie voor scenografie
Aan de hand van enkele gezamenlijke brainstormsessies komen wij samen om ideeën uit te wisselen, inzichten te delen en gezamenlijk een programma te ontwikkelen dat nauw aansluit bij uw specifieke doelen en visie.
Waarom een co-creatie?
Lage opstartkost van een scenografie
Advies op maat
Uitschrijven van een dossier voor offerte-aanvragen
Wat kan een co-creatie bieden?
Tijdens een co-creatie sessies stellen we een programma samen, afhankelijk van de noden en wensen die u als opdrachtgever nodig heeft.
Doelstellingen verhelderen
Analyse van de beoogde doelstellingenInhoudelijk verhaal schrijven
Ontwikkelen van een relevant verhaal dat de kernboodschap van de tentoonstelling communiceertConcept van de tentoonstellingsruimte
Creatie van een innovatief en doordacht concept voor de tentoonstellingsruimteOpmaken vlekkenplan
Opstellen van een gedetailleerd vlekkenplan met optimale positionering van de tentoonstellingsitems, rekening houdend met bezoekersstroomTechnische aspecten
Delen van kennis en vaardigheden voor technische aspectenInteractiviteit
Integratie van interactieve elementen om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten en een leuke ervaring te bezorgenPrijsschatting
Een raming opmaken van specifieke onderdelen voor het realiseren van de tentoonstelling
Deze zorgvuldig geselecteerde stappen vormen een gestructureerde aanpak om een doelgerichte, boeiende en technisch geavanceerde tentoonstelling te realiseren.
SAMENWERKING.
De Kaaihoeve, Zwalm.
Vernieuwing inkom met tentoonstellingsruimte.
In opdracht van De Kaaihoeve is een coherent verhaal uitgeschreven voor de nieuwe tentoonstelling waarbij de inkom mee geïntegreerd is. Hierbij is rekening gehouden dat het een gastvrije belevingsruimte is en de bezoeker deze vrij kan bezoeken en ontdekken.
Het verhaal is onderverdeeld in verschillende thema’s die verder uitgediept zijn. De thema’s komen aan bod in de tentoonstellingsruimte, maar ook daarbuiten in de natuurlijke tuin, Voor een aantal is een interactie bedacht waar de bezoeker de tentoonstelling actief kan bezoeken.
Met de kennis en vaardigheden van onze experten werd de haalbaarheid van dit project in detail bekeken en werd hiervoor een raming opgemaakt.
Breimuseum STEM, Sint-Niklaas.
Vernieuwing tentoonstellingsruimte.
Voor deze opdracht werd een analyse gemaakt van het voorgesteld concept.
Met de kennis en vaardigheden werd aangegeven waar er bijsturing nodig is. Hierdoor kwam er zicht op zaken die op korte termijn kunnen gebeuren en welke op lange termijn.
Aan de hand van een vlekkenplan werd het ruimtelijk kader bekeken waarin het concept past.
Volkskundemuseum, Brugge.
Vernieuwing tentoonstellingsruimte en interactief parcours.
Er werd in co-creatie 8 interactieve stations bedacht voor de kleinste bezoekers (4-9 jaar) en hun ouders. Bij de huidige vaste opstelling op het gelijkvloers werd een nieuw kinderparcours geïntegreerd.
Voor deze opdracht werd ook de scenografie ontworpen voor de vernieuwing van de tentoonstelling ‘Kinderen van toen’ met als doelpubliek lagere scholen (vooral eerste en tweede graad) en (groot)ouders met (klein)kinderen. Naast interactieve elementen werden er ook participatieve ideeën aan toegevoegd.