REDBULL ELEKTROPEDIA

Voor RED BULL ELEKTROPEDIA als scenograaf – projectleider.

Een overzichtstentoonstelling van de beste Belgische platenhoezen van de jaren ‘ 60 tot nu.
Op een super charmante locatie, het Fort Napoleon in Oostende.

Een robuust interieur met kruisgewelven en steunpilaren. Sporen van graffiti zijn nog terug te vinden, wanneer het gebouw onderhevig was aan verval en krakers het pand in beslag hebben genomen na de tweede wereldoorlog. Interessante elementen om rekening mee te houden in het ontwerp.
Het gebouw is beschermd, enkel externe volumes kunnen toegevoegd worden.

© Sara De Graeve – ©gerdaYD

Reviews

In het Fort Napoleon in Oostende loopt een tentoonstelling met artistieke platenhoezen. Je krijgt een selectie te zien van de mooiste plantenhoezen van Belgische bands zoals dEUS, ’t Hof van Commerce; Goose en Stromae. En daar zitten echte pareltjes bij. “Belgium: The Vinyl Frontier” loopt tot 15 september.” 

focus-wtv

“België brengt fantastische platenhoezen op de markt “

Sommige platenhoezen blijven langer hangen dan het nummer dat ze verpakken. In Oostende loopt nu een tentoonstelling met de beste Belgische exemplaren. Belgium: “The vinyl frontier” heet ze.

de redactie

“Met ‘Belgium: The Vinyl Frontier’ loopt in Fort Napoleon een opmerkelijke expo. De beste Belgische platenhoezen, waaronder enkele exemplaren van Oostendse bands, krijgen er een plekje.”

België is een muziekland met een rijke en gevarieerde geschiedenis. En Oostende ademt rock-‘n-roll. Geen wonder dus dat muziekplatform Red Bull Elektropedia onze kuststad koos als decor voor een exclusieve tentoonstelling. Voeg daar nog eens het ruwe decor van Fort Napoleon aan toe en je krijgt een waanzinnig lekkere cocktail van kunst en muziek. De overzichtstentoonstelling ‘Belgium: The Vinyl Frontier’ toont de knappe, diepzinnige en kunstzinnige platenhoezen van ruim 180 elpees en 60 singles.

HLN